Naamloos document


Aanmelden Gratis Nieuwsbrief


Commentaar van gebruikers:
Geen commentaar
Commentaar:
Naam:
*
E-mail adres:
*
*

nancy pelgrim, your way of life

Pasen, het feest van de lente en nieuw leven. We hebben heerlijke recepten met wijnen voor jullie zodat het een fijn culinair momentje kan worden. Een leuke Dior Special in Fashion, moederdagtips in Books (en je kunt weer lekker veel winnen) Een leuke uit-tip in Travel voor de Paas en nog veel en veel meer.

Nu het mooie weer toch echt feit (moet) zijn zullen we ons eens gaan verdiepen in fijne uitjes en trips voor de komende edities. Heb jij tips of ideeën die je graag wilt delen laat het ons dan weten via de MAIL Voor nu hele fijne Paasdagen en veel plezier met deze lekkere dikke Nieuwe Editie

Geniet!

Nancy Pelgrim


WAT ETEN WE VANDAAG

Mediterrane frittata met verse kruiden
Dit is een fantastisch gerecht voor ochtenden dat je zo uitgehongerd wakker wordt, dat je alles wat op je pad komt wilt verslinden of avonden dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

eten als medicijn, your way of life

Voor 1–2 personen
olijfolie, om in te bakken
6 kerstomaatjes
¼ rode ui, dungesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
5-6 zwarte olijven, zonder pit
3 grote vrije-uitloopeieren
klein handjevol verse
peterselie, fijngehakt
klein handjevol verse basilicum, fijngehakt
klein handjevol verse munt, fijngehakt
zeezout en zwarte peper

Zet de grill op de middelste stand aan. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Bak kerstomaatjes, ui en knoflook met een snufje zout tot de ui zacht wordt en voeg dan de olijven toe. Kluts de eieren in een kleine kom, roer er een snufje peper en zout en de gehakte kruiden door. Giet het mengsel bij de groenten in de pan. Laat de pan 3-4 minuten op halfhoog vuur staan om de onderkant van de frittata te laten stollen en zet de pan vervolgens onder de grill om de bovenkant af te bakken. Prik er om te testen of hij gaar is met de punt van een mes in. Als er nog vloeibaar ei zichtbaar is, moet je de pan nog een minuut of twee terugzetten. Laat de frittata voor het serveren een minuut tot rust komen.


your way of music, your way of life

#Weekly wow!

Het debut album van DJ Cassidy, 'Paradise Royale' gaat een heel hoog verwachtingspatroon neerzetten nu ook de tweede single is uitgebracht. 'Make The World Go Round' heeft dezelfde catchy ondertoon als Calling All Hearts. Op deze nieuwe single horen we dit keer de R&B stem van niemand minder dan R. Kelly. De Weekly Wow! Klik op het logo, luister en oordeel zelf!

#DailyDiamond 17 - 4GONNIE KLEIN ROUWELER

Mag ik je complimenteren?
Hoera, 1 maart is uitgeroepen tot Nationale “Complimentendag”. Zo kennen we inmiddels ook Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Dag van het kind, Internationale vrouwendag, Secretaressedag, Koninginnedag, Dag van de Arbeid, Bevrijdingsdag en ga zo maar door. Tijdens die dagen worden personen ook al extra in het zonnetje gezet. Voor we het weten hebben we alle 365 dagen ingevuld en zijn we in principe elke dag bezig elkaar complimenten uit te delen. 

gonnie klein rouleer, your way of life, image consultancy

Nederland is echter niet zo’n complimenteus land. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders zelden complimentjes krijgt. Dus is het blijkbaar nodig om één keer per jaar toch de nadruk op te leggen door de Complimentendag in het leven te roepen. Het is geweldig als iedereen op de een of andere manier elkaar waardeert en dat zodanig uitspreekt, dat het ook oprecht overkomt.

Maar hoe geef je een compliment en hoe ga je met een ontvangen compliment om?

Hoe geef je oprecht een compliment?
Hoe gemeend is een compliment en hoe komt het compliment bij de ander over? Wanneer wordt een compliment niet meer serieus genomen?

Als je een compliment geeft en je wilt ook dat het overkomt bij de ander dan is het beste aan iemand persoonlijk een compliment te geven. Doe dat niet in het algemeen en tussen de regels door. Wees er heel duidelijk in. Trek de aandacht van de persoon door de naam te noemen. Doorgaans is het starten met “ik” not done, maar in het geval je een compliment wilt geven start je juist wel met “ik”, nadat je de naam eerst hebt genoemd aan wie je het compliment wilt geven. Geef concreet aan waaruit het compliment bestaat. Spreek in de tegenwoordige tijd. En vertel erbij hoe je je voelt.

Let goed op of een ander een persoonlijk compliment in een groep kan waarderen. Een verlegen persoon zal al snel rood worden en zich hierbij ongemakkelijk voelen. Het is dan integer naar de persoon toe het compliment in een privésituatie uit te delen, in plaats van in een groepssituatie. Kijk de persoon ook aan en zeg het met een glimlach. Bijvoorbeeld: “Jorien, ik zit te genieten van je eten, wat kan jij lekker koken”, in plaats van in het algemeen: “Dat heeft lekker gesmaakt”

“Kees, ik zie dat je erg betrokken bent bij je werk, omdat…..en dan noem je een aantal voorbeelden waaruit die betrokkenheid blijkt in plaats van ”Het werk is goed gedaan”

Wanneer wordt een compliment niet serieus genomen?
Een compliment kan ook negatief uitgelegd worden. Als iemand al een compliment krijgt voor een heel eenvoudige taak, zal deze persoon het compliment niet serieus nemen. Soms kan een compliment ook verlammend werken, omdat met het compliment voor een volgende keer dezelfde verwachting wordt gecreëerd, waardoor dan juist bij de persoon faalangst kan optreden.

Een compliment neem je ook niet serieus genomen als je een overkill aan complimenten krijgt. Als iemand een overdaad aan complimenten ontvangt en alles “goed” doet wordt er geen waarde meer gehecht aan de complimenten en de complimentgever. Of je wordt argwanend en zal zich afvragen wat die ander van je wilt.

Het beste is om een zo concreet mogelijk compliment te geven over het gedrag van een persoon en over iets wat de ander zelf verworven heeft en waarvan u weet hoe belangrijk dat voor die ander is. 

Word member van Your Way of Life e-gazine en maak het hele jaar door kans op mooie cadeaus!  

Abonnee


Meld je hier aan voor onze Gratis Nieuwsbrief 

 

Bookmark and Share


Hannah huidverbetering, monica van ee, stoomcompres, huid verzorging,

Het interpreteren van gebaren bij een compliment
Een compliment kan ook gegeven worden in de vorm van een gebaar. Een persoonlijk schouderklopje, een knipoog, een glimlach, een bemoedigend knikje of een opgestoken duim of een Oké teken. In andere culturen kan een opgestoken duim of een Oké teken niet de bedoelde pluim zijn die u de ander wilt geven. Ook een knipoog kan onbedoeld intimiderend overkomen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wees ervan bewust dat een gebaar niet altijd eenduidig overkomt en kan leiden tot onaangename confrontaties vooral in enkele andere culturen. Zorg ervoor dat het past in de context waarin het gegeven wordt en houdt rekening met de betekenis ervan in andere culturen.

Hoe ontvang je een compliment?
Het is fijn dat wanneer een compliment gegeven wordt dat je als ontvanger daarop reageert. Al is het maar met een knikje. Ook de ontvanger kan daar heel attent in zijn en het compliment met alle egards ontvangen. Soms wordt helemaal niet gereageerd op een compliment of zelfs genegeerd, waardoor de gever van het compliment zich zal afvragen of het wel overgekomen is, of dat daarmee de ander misschien in verlegenheid is gebracht. Voorkom die onzekerheid. Dus helemaal geen reactie geven op een compliment is not done. Als je een compliment krijgt, is het minste wat je kunt doen is reageren met een  “Dank je wel” of met een teken dat het compliment is overgekomen.

Bagatelliseer nooit een compliment
Wat je absoluut niet moet doen is jezelf te verontschuldigen en het compliment daarmee teniet doen. Door een compliment te bagatelliseren haal je jezelf onnodig naar beneden en breng je daarmee ook de gever van het compliment in verlegenheid. Als iemand een compliment geeft over je kleding, reageer er dan niet op dat het een oud kledingstuk is of dat het een kledingstuk in de uitverkoop is gekocht en dat het eigenlijk niets waard is. Deze opmerkingen voegen niets toe aan het feit dat een ander je kledingstuk waardeert, onafhankelijk van hoe oud of goedkoop het is. Reageer erop met “dank je wel” en geniet van het compliment.

Ga in op het compliment
Het is nog beter als je gedetailleerder ingaat op het gegeven compliment. Bedank de ander voor het compliment en voeg eraan toe dat je blij bent dat het kledingstuk zo mooi gevonden wordt. Of reageer erop dat je blij bent dat ze jouw smaak kunnen waarderen, of dat je getwijfeld hebt dit kledingstuk aan te trekken en dat je het fijn vindt te horen dat de ander het ook een goede keuze vind. Met een dergelijke reactie geeft u in feite ook de gever weer een compliment en zal je alle twee door deze wijze van communiceren blij en positief van worden. “Wie goed doet goed ontmoet”

Chapeau
Nu bestaat Your Way of Life twee jaar en heb ik Nancy Pelgrim de eigenaresse van het e-Gazine langs verschillende wegen gecomplimenteerd met haar prestaties. Het is dus overgecomplimenteerd als ik hierbij Nancy nog een keer mijn complimenten overbreng voor het fantastische product dat ze heeft neergezet, maar toch!

Hierbij nodig ik u allen uit om ook Your Way of Life via het virtuele lijntje te ontdekken, om elke twee weken digitaal op de hoogte te worden gebracht van alle trends op het gebied van eten en genieten, persoonlijke verzorging, etiquette, maar ook de nieuwste snufjes op het gebied van kleding, accessoires en vakanties en nog heel veel meer. Laat u verrassen!

Wederom ben ik zeer benieuwd naar uw reacties, uw vragen of uw opmerkingen en zie ik deze met veel belangstelling tegemoet. Zet ze in het reactieveld onder dit artikel of stuur een MAIL . 

With compliments! 

Gonnie Klein Rouweler is 56 jaar, gelukkig getrouwd met Bernard met wie zij twee kinderen heeft. Al 18 jaar is zij imago en etiquettespecialist en trotse director van haar eigen bedrijf Image Consultancy. Gonnie laat ons binnen in het wazige gebied van gepast en ongepast, beleefd, bot en uiterst vriendelijk. Kortom; Gonnie weet hoe het hoort!

General Image Banner 340 x 600


Vertel een vriend(in)