Naamloos document


Aanmelden Gratis Nieuwsbrief


Commentaar van gebruikers:
Geen commentaar
Commentaar:
Naam:
*
E-mail adres:
*
*

nancy pelgrim, your way of life

Ze komen er weer aan! Die heerlijke feestdagen, de Sint is in het land en op het moment van schrijven is het koud! Ik houd er van. Lief is houten planken aan het zagen voor in de vensterbanken buiten zodat we eens flink uit kunnen pakken met de Kerst.

Tot die tijd lekker genieten van de lange avonden met kaarsjes, en de haard aan en een glaasje van het een of ander. Uiteraard met wat lekkers, tips hebben we weer genoeg voor jullie om het ook zo gezellig te hebben. Feestmode, en fijne boeken en films (die je weer kunt winnen).

Het lijkt wel of we elke editie een nieuwe ster aan het firmament hebben want ook deze keer mag ik iemand aan jullie voorstellen. De mannelijke tegenhanger van mijn eigen 40 Enzo (ik ben er snel weer mee terug) Willem de Koning, hij geeft zijn royale blik op het man van 40 en nog wat zijn in een wereld die verwonderd.

Geniet er van lieve mensen, daar maken we het voor. Oh en in de rijmelarij geest van deze dagen…. Hou dit nieuws niet voor jezelf alleen maar stuur het door…. (daar maak je ons zó blij mee :- ) )

Ps: Onze Betty had een Tête à tête met Koningin Màxima, zie de foto’s in haar column :- )

Nancy Pelgrim

BEAUTY TIPS VAN DE SINT

O, kom maar ‘ns kijken... en lezen


Weet ik voldoende over mijn huid? Is mijn huid wel gezond? Hoe geef ik mijn huid de juiste verzorging en welke producten heb ik daarvoor nodig? Lees verder

PETER-JAN SOETERS

peter-jan soeters, your way of life

Ik had een wondermooi gesprek

met iemand die niets zei.

Niets, tot het me helder werd.

"Ik," zei hij "ben jij".

Peter-Jan Soeters dicht. Over het leven, de liefde, de tijd en veel daartussen. Onderwerpen die zich vanzelf aandienen: "Je moet wat vaker omhoog kijken dan strikt noodzakelijk." Je vindt zijn werk online - via website, twitter en facebook - en bijvoorbeeld ook in Voorburg, in de openbare ruimte. In november 2014 verschijnt zijn eerste bundel: Bundel. Met wortels in Zuid-Limburg woont hij nu in Delft en Amsterdam.
Bookmark and Share
320x50

300 x 250 Banner

biker-heren-mediumrectangle

Default 10

250x250 UGG Australia Mens

H.E by MANGO logo 250x250

Jacket by Mango HE Klik logo for shopping

mango he, mango herenmode, your way of life


your way of music, your way of life

#Weekly wow!
Pherotone, een combinatie van DJ en muzikant werkend vanuit het prachtige Spaanse Barcelona. Een NuDisco perfomer met een voorliefde voor gepolijst geluid, strakke baselijnen verpakt in een soort Sea Breeze sound. Of zoals hij het zelf zegt 'to stimulate the senses'. Wel dit laatste lukt hem uitstekend met de re-edit van 'Wrong'. Een niet alledaags nummer van Everything But The Girl. Maar ondanks dat een absolute Weekly Wow! Klik op het logo, luister en oordeel zelf!

#DailyDiamondGONNIE KLEIN ROUWELER

Mag ik je complimenteren?
Hoera, 1 maart is uitgeroepen tot Nationale “Complimentendag”. Zo kennen we inmiddels ook Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Dag van het kind, Internationale vrouwendag, Secretaressedag, Koninginnedag, Dag van de Arbeid, Bevrijdingsdag en ga zo maar door. Tijdens die dagen worden personen ook al extra in het zonnetje gezet. Voor we het weten hebben we alle 365 dagen ingevuld en zijn we in principe elke dag bezig elkaar complimenten uit te delen. 

gonnie klein rouleer, your way of life, image consultancy

Nederland is echter niet zo’n complimenteus land. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders zelden complimentjes krijgt. Dus is het blijkbaar nodig om één keer per jaar toch de nadruk op te leggen door de Complimentendag in het leven te roepen. Het is geweldig als iedereen op de een of andere manier elkaar waardeert en dat zodanig uitspreekt, dat het ook oprecht overkomt.

Maar hoe geef je een compliment en hoe ga je met een ontvangen compliment om?

Hoe geef je oprecht een compliment?
Hoe gemeend is een compliment en hoe komt het compliment bij de ander over? Wanneer wordt een compliment niet meer serieus genomen?

Als je een compliment geeft en je wilt ook dat het overkomt bij de ander dan is het beste aan iemand persoonlijk een compliment te geven. Doe dat niet in het algemeen en tussen de regels door. Wees er heel duidelijk in. Trek de aandacht van de persoon door de naam te noemen. Doorgaans is het starten met “ik” not done, maar in het geval je een compliment wilt geven start je juist wel met “ik”, nadat je de naam eerst hebt genoemd aan wie je het compliment wilt geven. Geef concreet aan waaruit het compliment bestaat. Spreek in de tegenwoordige tijd. En vertel erbij hoe je je voelt.

Let goed op of een ander een persoonlijk compliment in een groep kan waarderen. Een verlegen persoon zal al snel rood worden en zich hierbij ongemakkelijk voelen. Het is dan integer naar de persoon toe het compliment in een privésituatie uit te delen, in plaats van in een groepssituatie. Kijk de persoon ook aan en zeg het met een glimlach. Bijvoorbeeld: “Jorien, ik zit te genieten van je eten, wat kan jij lekker koken”, in plaats van in het algemeen: “Dat heeft lekker gesmaakt”

“Kees, ik zie dat je erg betrokken bent bij je werk, omdat…..en dan noem je een aantal voorbeelden waaruit die betrokkenheid blijkt in plaats van ”Het werk is goed gedaan”

Wanneer wordt een compliment niet serieus genomen?
Een compliment kan ook negatief uitgelegd worden. Als iemand al een compliment krijgt voor een heel eenvoudige taak, zal deze persoon het compliment niet serieus nemen. Soms kan een compliment ook verlammend werken, omdat met het compliment voor een volgende keer dezelfde verwachting wordt gecreëerd, waardoor dan juist bij de persoon faalangst kan optreden.

Een compliment neem je ook niet serieus genomen als je een overkill aan complimenten krijgt. Als iemand een overdaad aan complimenten ontvangt en alles “goed” doet wordt er geen waarde meer gehecht aan de complimenten en de complimentgever. Of je wordt argwanend en zal zich afvragen wat die ander van je wilt.

Het beste is om een zo concreet mogelijk compliment te geven over het gedrag van een persoon en over iets wat de ander zelf verworven heeft en waarvan u weet hoe belangrijk dat voor die ander is. 

Word member van Your Way of Life e-gazine en maak het hele jaar door kans op mooie cadeaus!  

Abonnee


Meld je hier aan voor onze Gratis Nieuwsbrief 

 

Bookmark and Share


Hannah huidverbetering, monica van ee, stoomcompres, huid verzorging,

Het interpreteren van gebaren bij een compliment
Een compliment kan ook gegeven worden in de vorm van een gebaar. Een persoonlijk schouderklopje, een knipoog, een glimlach, een bemoedigend knikje of een opgestoken duim of een Oké teken. In andere culturen kan een opgestoken duim of een Oké teken niet de bedoelde pluim zijn die u de ander wilt geven. Ook een knipoog kan onbedoeld intimiderend overkomen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wees ervan bewust dat een gebaar niet altijd eenduidig overkomt en kan leiden tot onaangename confrontaties vooral in enkele andere culturen. Zorg ervoor dat het past in de context waarin het gegeven wordt en houdt rekening met de betekenis ervan in andere culturen.

Hoe ontvang je een compliment?
Het is fijn dat wanneer een compliment gegeven wordt dat je als ontvanger daarop reageert. Al is het maar met een knikje. Ook de ontvanger kan daar heel attent in zijn en het compliment met alle egards ontvangen. Soms wordt helemaal niet gereageerd op een compliment of zelfs genegeerd, waardoor de gever van het compliment zich zal afvragen of het wel overgekomen is, of dat daarmee de ander misschien in verlegenheid is gebracht. Voorkom die onzekerheid. Dus helemaal geen reactie geven op een compliment is not done. Als je een compliment krijgt, is het minste wat je kunt doen is reageren met een  “Dank je wel” of met een teken dat het compliment is overgekomen.

Bagatelliseer nooit een compliment
Wat je absoluut niet moet doen is jezelf te verontschuldigen en het compliment daarmee teniet doen. Door een compliment te bagatelliseren haal je jezelf onnodig naar beneden en breng je daarmee ook de gever van het compliment in verlegenheid. Als iemand een compliment geeft over je kleding, reageer er dan niet op dat het een oud kledingstuk is of dat het een kledingstuk in de uitverkoop is gekocht en dat het eigenlijk niets waard is. Deze opmerkingen voegen niets toe aan het feit dat een ander je kledingstuk waardeert, onafhankelijk van hoe oud of goedkoop het is. Reageer erop met “dank je wel” en geniet van het compliment.

Ga in op het compliment
Het is nog beter als je gedetailleerder ingaat op het gegeven compliment. Bedank de ander voor het compliment en voeg eraan toe dat je blij bent dat het kledingstuk zo mooi gevonden wordt. Of reageer erop dat je blij bent dat ze jouw smaak kunnen waarderen, of dat je getwijfeld hebt dit kledingstuk aan te trekken en dat je het fijn vindt te horen dat de ander het ook een goede keuze vind. Met een dergelijke reactie geeft u in feite ook de gever weer een compliment en zal je alle twee door deze wijze van communiceren blij en positief van worden. “Wie goed doet goed ontmoet”

Chapeau
Nu bestaat Your Way of Life twee jaar en heb ik Nancy Pelgrim de eigenaresse van het e-Gazine langs verschillende wegen gecomplimenteerd met haar prestaties. Het is dus overgecomplimenteerd als ik hierbij Nancy nog een keer mijn complimenten overbreng voor het fantastische product dat ze heeft neergezet, maar toch!

Hierbij nodig ik u allen uit om ook Your Way of Life via het virtuele lijntje te ontdekken, om elke twee weken digitaal op de hoogte te worden gebracht van alle trends op het gebied van eten en genieten, persoonlijke verzorging, etiquette, maar ook de nieuwste snufjes op het gebied van kleding, accessoires en vakanties en nog heel veel meer. Laat u verrassen!

Wederom ben ik zeer benieuwd naar uw reacties, uw vragen of uw opmerkingen en zie ik deze met veel belangstelling tegemoet. Zet ze in het reactieveld onder dit artikel of stuur een MAIL . 

With compliments! 

Gonnie Klein Rouweler is 56 jaar, gelukkig getrouwd met Bernard met wie zij twee kinderen heeft. Al 18 jaar is zij imago en etiquettespecialist en trotse director van haar eigen bedrijf Image Consultancy. Gonnie laat ons binnen in het wazige gebied van gepast en ongepast, beleefd, bot en uiterst vriendelijk. Kortom; Gonnie weet hoe het hoort!

General Image Banner 340 x 600


Vertel een vriend(in)